top of page

Change starts in our thoughts

Je gedachten blijven ronddraaien, constant vrezen voor de dag dat je terug moet gaan werken, een boek nemen en zelfs geen volledige zin kunnen lezen, de tv staat aan maar je volgt toch niet wat erop staat, elke inspanning voelt aan alsof je net een marathon gelopen hebt,…

08/08/2016 is een datum die in mijn geheugen gegrift staan: net 3 weken verlof gehad, eerste dag terug aan het werk.  Ik had in juni al besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe job, maar je moet eerst een andere job vinden voor je je huidige job achter je kan laten.  Als je dan met een langere opzegperiode zit, zie je leuke jobs aan je voorbij gaan omdat je niet onmiddellijk kan starten.  

 

De 3 weken verlof waren echt niet leuk.  Ik besloten had een nieuwe job te zoeken en wou deze zo snel mogelijk vinden want ik voelde mij slechter om slechter in mijn werkomgeving.  Dit had ervoor gezorgd dat ik in mijn gedachten constant met een deadline zat.  Nog x dagen te gaan.  Als je laatste week verlof dan aankomt en je nog geen stap vooruit bent in de zoektocht komt dit hard aan.

 

Dan breekt de zo gevreesde nieuwe werkdag aan.  En je wordt verwelkomt door stilte, je wordt genegeerd en zelfs niemand vraagt hoe je vakantie was.  Je wordt bij de baas geroepen omdat collega’s geklaagd hadden dat ik teveel fouten gemaakt had.  Ik werkte 4/5, maar de workload was evenveel als die van mijn collega’s die fulltime werkten.  In het begin doe je die extra uren omdat je je collega’s wilt ontlasten, maar als ze dan zelfs een kleine taak niet willen overnemen doe je wat je gewoon bent en doe je nog meer uren.

 

De weken voor die bewuste vakantie was ik de eerste op kantoor en de laatste die naar huis vertrok.  Dit was blijkbaar normaal omdat ik een vrije dag op de week had.

Dit was zo normaal geworden dat vragen om zaken op te volgen gevolgd werd met ooggerol of het werd gewoon genegeerd.

 

Toen kwam de dag dat mijn baas besloten had om de taken te herverdelen onder het team.  Ik had aangegeven dat ik geen nieuwe taken wou en had mijn baas verteld dat ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging en dat mijn huidig takenpakket te zwaar was voor 4/5.  Mijn baas reageerde begripvol, maar gaf ook mee dat ik geen verlof kon nemen om te solliciteren…

Ik was blij dat er begrip was en mijn verbazing was dan ook groot dat mijn takenpakket nog groter geworden was.  Iedereen heeft er taken bij gekregen, dus was het maar normaal dat ik er ook bij kreeg.

 

De dag voor mijn vakantie had ik 13 uur, non stop zonder enige pauze, gewerkt om mijn taken af te krijgen.  Geen enkele collega wenste mij een prettige vakantie en toen ik vertrok waren al mijn collega’s al lang thuis.

Als je dan die bewust maandag crashed in de bureau van uw baas en de hele dag (en die daarop) niets anders kan doen dan wenen, als je dan van je dokter 2 weken thuis mag blijven reageer je eerst opgelucht.  2 weken ontsnappen, maar al snel begon ik terug af te tellen.  Nog x dagen en ik moet terug naar die plek.

 

Ik ben heel dankbaar voor mijn burn-out.  Ik sta anders in het leven.  Nobody is perfect, maar ik ga nooit terug naar het leven van 4 jaar geleden.

Er is nog een hele weg naar het leven dat ik wil en ik heb hiervoor dingen moeten opgeven.  Er zijn nog veel dingen die ik wil bereiken, maar ik doe het nu in een omgeving waarbij het niet aanvoelt alsof je aan het werk bent, maar it’s a way of life.

Er komen nog hindernissen op mijn weg maar die kunnen we aan.

Ik wist al een paar jaar dat het gewone bedrijfsleven niets voor mij was en dat ik graag iets met dieren wou doen.  Tijdens de 6 jaar dierenzorg die ik via afstandsonderwijs volgde, kwam kattengedrag steeds meer op mijn pad.  Ik heb mij hierin dan ook gespecialiseerd en volgde verschillende cursussen en behaalde 2 diploma’s (cat coach en kattengedragstherapeut).

 

Dit was tijdens mijn burn-out mijn motivatie om door te gaan, dit wou ik doen als hobby maar ook als job.  Elke sprankeltje energie die in had ging naar mijn opleidingen over katten, wat dit gaf mijn positieve energie en voldoening.

Tegen het einde van mijn ziekteperiode kreeg ik de kans om de Spirit Essences van Jackson Galaxy over te kopen en zelf een webshop te starten.  Het was de ideale combinatie met het geven van kattengedragsadvies.

 

Sinds 2018 heb ik terug een deeltijdse job die ik combineer met mijn passies.  Een voltijdse, gewone job zit er niet meer in.  Maar wie wilt nu niet een deel van je inkomen verkrijgen via je passies.

 

In 2018 ben ik ook in contact gekomen met essentiële oliën.  Wat een wereld ging er voor mij open!

Ondertussen gebruik ik de olietjes dagelijks ga ik niet meer de deur uit zonder.

Ze worden niet alleen ingezet bij elke hindernis, maar ook bij de happy momenten zodat ik extra kan genieten.

Ik heb leren loslaten, leren ontspannen (zonder schuldgevoel), vooral doen wat ik graag doe en het me niet meer zoveel aan te trekken wat anderen denken, maar vooral mezelf op de eerste plaats zetten.

Eerlijk dit gaat nog met ups en downs, maar het belangrijkste is dat ik nu de nodige natuurlijke middelen heb om ermee om te gaan.

Er zijn 3 peilers belangrijk in mijn leven: natuur, ontspanning en levensstijl.

Nature

De natuur is niet alleen prachtig om in te vertoeven, ze voorziet ons met haar therapeutische kracht.

Door meer in contact te komen met die prachtige natuur kunnen we ons zowel mentaal als fysisch ondersteunen.

Dagelijks komen we in contact met tot maar liefst 515 chemicaliën.  Deze chemicaliën hebben een negatieve invloed op ons lichamelijk en mentaal welzijn.

Door het gebruik van pure, natuurlijke producten blijft ons lichaam in balans.

Relax

Onthaasten en ontspanning is heel belangrijk.  Het leven is soms zo hectisch, andere bepalen onze prioriteiten en manier van leven.  De druk van buitenaf kan soms te groot worden en soms leggen we onszelf ook veel druk op.

Het is moeilijk om die knop om te draaien.  Voor mij is het een hele zoektocht geweest om te kunnen ontspannen zonder mij schuldig te voelen.  Die knop omdraaien na een stressvolle werkdag en genieten van een gezellige avond.  Gelukkig kan die fantastische natuur hierbij helpen.

Lifestyle

Als er 1 ding zeker is, dan is het dat ik nooit terug ga naar mijn levensstijl van voor 2018.

De weg naar mijn nieuwe levensstijl is nog in progress, maar het is een fantastische tocht.

Ik vervang zoveel mogelijk schadelijke stoffen door pure en natuurlijke producten en geniet hier echt van.  Ik zit veel beter in mijn vel, geniet van de kleine dingen en kijk er naar uit om verder aan de toekomst te bouwen.

 

Meer weten, volg dan zeker mijn Instagram vemosa_oilylife & Facebook-pagina vemosa.oilylife

bottom of page