top of page
EC4B4E5B-343B-48F2-A259-43C5A80F7746_1_105_c.jpeg

Essentiële oliën

Waarom ben ik nu zo gepassioneerd door essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn in 2018 op mijn pad gekomen.  Al snel was duidelijk dat het niet zomaar een geurtje is.  Ze ondersteunen mij in het dagelijkse leven.

Niet alleen gaat de diffuser vaak aan om een leuke sfeer in huis te brengen.  Ik heb mijn parfum, waar schadelijke stoffen in zitten, vervangen door een zelfgemaakte roller met essentiële oliën.

En die oliën helpen me ook door de dag, want elke olie heeft invloed op je.

Het draait niet alleen rond essentiële oliën.

Een gezonde levensstijl staat centraal.  Een waar je zo weinig toxische producten gebruikt, want die hebben allemaal een negatieve impact op je lichamelijke en mentale gezondheid.

Waarom kies ik voor Young Living?

Bij Young Living staat kwaliteit op de eerste plaats.  De producten zijn 100% puur en van het zaadje van de plant, tot de omgeving en het maken van de essentiële olie wordt er op een ecologische manier gewerkt.

Ik kan erop vertrouwen dat de producten die ik gebruik 100% veilig zijn en dat er geen schadelijke stoffen in zitten.

Young Living werkt met eigen boerderijen en partner boerderijen die volgens heel strenge en strikte protocollen werken.  En, je kan die boerderijen ook gewoon bezoeken.  Geen geheimhouding, je weet waar je producten vandaan komen.

Hoe gebruik ik de essentiële oliën?

Er zijn verschillende manieren om de essentiële oliën in je dagelijkse leven toe te passen.

De eerste manier is om een diffuser te gebruiken.  Je kan een reeds samengestelde blend gebruiken, zoals de Stress Away of je kan zelf een paar olietjes mengen.

Topicaal, op je huid, is een 2de manier om de oliën te gebruiken.  Een roller maken met je favoriete combinatie om als parfum te gebruiken.

Maar je kan de oliën ook gebruiken als gezichts/lichaamsverzorging.  Voeg een paar druppels toe aan je dagcrème of bodylotion.  Frankinsence is een hele goede om als verzorging te gebruiken.

Als je de oliën topovaal gebruikt, moet je alleen opletten met citrus oliën, die kunnen fotosensitief zijn als je in de zon komt.

Er zijn ook essentiële oliën die goed zijn gekeurd voor inname.  Deze kan je gebruiken om te bakken en te koken, maar ook om je water een smaakje te geven.

De kruidenoliën, Basil, Tijm,... kan je gebruiken voor je tomatensaus.  Met Orange kan je een heerlijke cake bakken.

Zijn het alleen essentiële oliën?

Nee, de producten van Young Living zijn zoveel meer dan dat.  Essentiële oliën zijn altijd de basis, maar we hebben een uitgebreid assortiment van supplementen, verzorgingsproducten (tandpasta, douchegel, bodylotion, gezichtsverzorging,...) zelfs kuis- en wasproducten op 100% natuurlijke basis.

Is het veilig voor katten? 

Ja, absoluut anders zou ik de producten niet gebruiken.  Er bestaan veel verhalen rond katten en essentiële oliën.  Belangrijk is dat je oliën van goede kwaliteit gebruikt.  100% puur is volgens de Europese wetgeving 5% pure olie en de fabrikant kan dit opvullen met wat ze willen.  Daarom dat ik zo'n fan ben van de oliën van Young Living want 100% is daar ook gewoon 100%.

Belangrijk is als je katten in huis hebt, dat je de katten zelf laat kiezen wanneer ze ermee in contact komen.  Ze moeten altijd de ruimte kunnen verlaten.

Vanilla is trouwens de favoriete olie van Moest & Senna.  En ik kan gerust zijn dat als ze over de pas gekuiste vloer hollen dat dit niet schadelijk voor hun is.

Waar starten?

Ik ben gestart met het aankopen van een starterkit.  Hierbij heb je een diffuser, 12 van de meest gebruikte oliën en 2 staaltjes NingXia.  Voor mij is het nog altijd de beste manier om te starten omdat je rustig kan ontdekken wat essentiële oliën voor jou kunnen betekenen.

Maar je bent niet verplicht om hiermee te starten.  Je kan ook gewoon starten met 1 of 2 olietjes, met de supplementen of met een verzorgingsproduct.  De starterkits zijn wel voordeliger dan als ge alles apart koopt.

Wat zit er in een starterkit?

Ik ben gestart met het aankopen van een starterkit.  Hierbij heb je een diffuser, 12 van de meest gebruikte oliën en 2 staaltjes NingXia.  Voor mij is het nog altijd de beste manier om te starten omdat je rustig kan ontdekken wat essentiële oliën voor jou kunnen betekenen.

Maar je bent niet verplicht om hiermee te starten.  Je kan ook gewoon starten met 1 of 2 olietjes, met de supplementen of met een verzorgingsproduct.  De starterkits zijn wel voordeliger dan als ge alles apart koopt.

Wil je meer weten of een essentiële olie testen?  Neem dan zeker contact met me op.

Starter Bundle Dewdrop.jpg

🌱 Lavender: zorgt voor ontspanning en bestrijdt nerveuze spanning, kalmeert lichaam en geest.
🌱 Peppermint: verkoelend, zorg voor focus en een boost in energie.
🌱 Lemon: frisse, vrolijke geur, om beter te concentreren.
🌱 Frankincense: verstuif tijdens het mediteren, stimuleert gezond uitziende huid, stimuleert ontspanning en rust,
        beschermt tegen prikkels.
🌱 Digize: bevat dragon, gember, pepermunt, jeneverbes, citroengras, anijs, venkel en patchouli.  Ondersteunt een
        gezonde spijsvertering.
🌱 Thieves: bevat kruidnagel, citroen, eucalyptus radiata en rozemarijn.  Is reinigend en verfrist de lucht.

🌱 Purification: ververst de lucht, elimineert vervelende geurtjes, kalmeert de huid (oa bij muggenbeet).
🌱 R.C.: bevat spar, cipres en 3 soorten Eucalyptus.  Ideaal in de koude maanden, kan gebruikt worden bij het sporten,
        breng aan op de borst voor een frisse boost.
🌱 Copaiba: kalmerende geur, zorgt voor een warme, uitnodigende sfeer, breng aan op vermoeide plekken.
🌱 PanAway: verkoelend effect op de huid, breng aan na het sporten op vermoeide spieren.
🌱 Stress Away: bevat vanille, limoen, copaiba, lavender en sandelwood. Zorgt voor een ontspannen en kalme sfeer,
        kalmeert lichaam en geest.
🌱 Orange+: heeft een kalmerend effect op lichaam en geest.  +olietjes zijn goedgekeurd om in water te doen en je
         kan er zelfs een heerlijke cake mee bakken.

Bij je starterkit krijg je ook 2 zakjes NingXia Red.  Een heerlijke frisse drank voor een boost van energie.

bottom of page